Nekādā gadijumā neaudzējiet savā piemājas dārzā; iecienīts augs, kas piesaista ērces un veicina pelējumu

Daudzi augi ir iekārojami dārzniekiem savā eksotiskajā izskatā. Tomēr daži no tiem ne tikai papildina estētiku, bet var radīt arī problēmas. Tāpēc ir svarīgi iepazīties ar katra auga īpašībām, pirms to stādāt mājas apkārtnē.

 

 

Kā piemēru var minēt populāru augu ar aizraujošu izskatu, kas tomēr var piesaistīt ērces jūsu pagalmā, sabojāt jūsu mājas pamatus un pat izraisīt pelējuma veidošanos. Tāpēc ir būtiski rūpīgi izvērtēt katru stādāmo augu un apsvērt tā potenciālos riskus un ieguvumus.

Lasi vēl: Veiciet šīs divas barošanas, un jūsu rozes ziedēs kā trakas

 

Savukārt pelējums nav nekas labs dārzam. Daži pelējumi var ietekmēt dārzeņus, augļus un citus augus, radot problēmas, kas var sabojāt augus un pat izraisīt to iznīkšanu.

 

Ja pelējums iebrūk dārzā, tas var ievērojami ietekmēt ražu, pat iznīcinot augus pilnībā, it īpaši, ja tie ir būtiski dārzeņi vai augļi. Šī situācija var būt īpaši sāpīga, ja skartie augi ir nozīmīgi pārtikas avoti vai kalpo estētiskām vajadzībām. Tādēļ ir svarīgi identificēt un apkarot pelējumu, lai saglabātu dārza augus veselīgus un ražīgus.

Ir nosauktas piecas zodiaka zīmes, kurām, ar ļoti lielu iespējamību, maijā nauda parādīsies kā no zila gaisa

Pelējums rada neglītas plankumus uz lapām un citām auga daļām, tādējādi traucējot dārza estētiskajai pievilcībai. Šī nevēlama parādība var samazināt dārza vizuālo pievilcību, padarot to mazāk pievilcīgu gan jums, gan jūsu viesiem. Tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību pelējuma kontrolei un novēršanai, lai saglabātu dārza skaistumu un pievilcību.

Lasi vēl: Veiksmes procents ir ļoti, ļoti augsts! 3 Zvaigžņu zīmes, kam aprīļa beigās noteikti jānopērk loterijas biļetes

 

Daži pelējumi rada kaitējumu ne tikai augiem, bet arī apkārtējai videi. Piemēram, dažas sēnes var iznīcināt labvēlīgas mikroorganismu kopienas augsnē vai pat piesārņot ūdeni, kas var ietekmēt citus dzīvības veidus.

 

Lai gan lielākā daļa dārza pelējumu ir nekaitīgi cilvēkiem, tomēr dažiem pelējumiem var būt alerģiska ietekme. Turklāt pelējuma klātbūtne dārzā var palielināt gaisa kvalitātes risku apkārtējā vidē, it īpaši cilvēkiem ar alerģijām vai elpošanas problēmām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Tāpēc ir svarīgi veikt pasākumus, lai novērstu un kontrolētu pelējumu dārzā, nodrošinot augu veselību un saglabājot dārza skaistumu.

Lasi vēl: Es vāru bietes tikai 15 minūtes, nevis gaidu veselu stundu. Mana vecmāmiņa šo triku izmanto jau gadiem

Bet kurš ir tas augs, kas rada pelējuma riskus un piesaista ērces?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment